16+1 TIPP VILÁGVÉGE HANGULATRA

Ötletek arra az esetre, amikor „az egész világ ellened fordul”, a legjobb barátnőd sem ért meg, gyorshajtásról kapsz csekket, beázott a tető, a kutyád elszökött otthonról,
és valószínű, hogy a hónap végére Téged is elbocsájtanak.

Még mielőtt a negatív spirál végképp elkap, tanácsoljuk, hogy olvasd el a listánkat!

Már nagyon sokaknak segített!

Tipp 1: Hallgasd meg a kedvenc számodat! Lehetőleg ne valamilyen 10 perces szakítós-elhagyós számot, hanem egy pörgős, táncos zenét keress, amitől forr a véred! Ha teheted, táncolj is! A mozgás csodákat tesz!

Tipp 2: Énekelj! Otthon a konyhában, kint a parkban, a Pilisben, a tó mellett, akárhol! Énekelj! Az egyik leghatásosabb feszültségoldó! Énekelj bátran!

Tipp 3: Nézz a fürdőszoba tükörbe/kis tükrödbe/mosdó tükörbe/visszapillantó tükörbe, és mosolyogj bele! Először balga ötletnek tűnik, de figyeld meg mi történik! Olyan abszurd a helyzet, hogy Te a legnagyobb bánatodban állsz a tükör előtt, és próbálsz mosolyogni, hogy éppen ettől fogsz elkezdeni mosolyogni, majd nevetni, aztán hahotázni! És ahogy megjelent a mosoly az arcodon, úgy kezd helyreállni szívedben a béke!

Ne ítélj, próbáld ki!
B verzió: kisírt szemekkel még egyszerűbb a feladat! Nézz a tükörbe, és mondd: hát igen! Még így, duzzadt vörös szemekkel is igazán szép vagyok! És milyen jó, hogy eszembe jutott ez a trükk! Igazán nagyszerű vagyok, akiből csak egy van az egész Univerzumban! De jót sírtam, már meg is könnyebbültem, sokkal jobban vagyok!
Mosolyogj! És akkor belülről is mosolyogni fogsz!

Tipp 4: Írj Magadnak egy listát arról, hogy miért vagy szeretnivaló! A lajstrom nem kerül fel sem az iwiw-re, sem a facebook-ra, úgyhogy ne félj, mindent bele!

Kezd a külsőddel, majd a belső kincseiddel!
Folytasd az adottságaiddal, tehetségeddel!
Te rengeteg talentumot kaptál, légy rá büszke! Meg fogsz lepődni, milyen szuper lény vagy! És mennyivel jobban fogod ettől érezni Magad!

Ps: ha esetleg annyira elkeseredett vagy, hogy már listát sem tudsz írni értékeidről, mert úgy érzed nincsenek, kérdezd meg Szüleidet, Testvéredet, Férjedet/ Feleségedet, barátodat, barátnődet, hogy ők miért szeretnek Téged annyira?

Tipp 5: Jelentkezz be masszázsra! Engedd, hogy kényeztessenek!

Tipp 6: Vedd elő a kedvenc meditációs CD-det, és hallgasd meg! Lazulj el, engedd át magad a nyugalomnak! Engedd, hogy kiürüljön elméd! Éld meg a gondolat nélküli békét! Maga a csoda! Utána egészen máshogy állsz majd a megoldandó feladathoz!

Tipp 7: Akár aludhatsz is egy kicsit, az mindig segít! Dőlj le 20-25 percre és a világ máris sokkal szebb lesz!

Tipp 8: Végy egy kellemes, illatos fürdőt! Gyújts gyertyát, hallgass közben kellemes meditációs zenét, és olvass egy jó könyvet! A könyvek egy másik világba repítenek! Rövid idő múlva már ki leszel cserélve! Nem hiszed? Próbáld ki!

Tipp 9: Sportoljál! Ha teheted, menj ki a szabadba! Igaz az a mondás, hogy ha a Természetben ha akarunk ha nem, újra „normálisak” leszünk, mert ott minden harmóniában van, ami ránk is kihat. Menj és fuss, vagy kocogj, sétálj! Mozogj! Ha jobban szereted a konditermet, akkor válaszd azt! Ha a jóga a számodra legmegfelelőbb sport, akkor jógázz! Ha a tánc a mindened? Táncolj!

Akármit is csinálsz, biztos, hogy jobb, mint ha otthon maradnál, és egyre mélyebbre kerülnél a negatív spirálban!

Tipp 10: Legyen egy listád a kedvenc vicceidről! Nyilván ezt érdemes jókedvűen megírni! Amikor érzed, hogy közelednek a fekete felhők, olvasd fel őket hangosan, emlékezz vissza arra, hogy milyen környezetben hallottad először? Nevess, engedd, hogy a felszínre törjön a jókedved! A kacagásnál nincs szebb muzsika!

Tipp 11: Dögönyözd meg a kedvenc háziállatodat! Ha nem dögönyözhető, akkor foglalkozz vele másképpen! Szeretgesd meg! A bennü(n)k lévő szeretet feledtet minden bút-bánatot!

Tipp 12: Hívd fel a barátaidat, és jelezd nekik, hogy nem vagy valami jó formában, ezért értékelnéd, ha elmennétek valahova! Merj segítséget kérni! Azért vagytok barátok! Rövid időn belül olyan önfeledten fogsz nevetni, mint ők!

Tipp 13: Vesd papírra álmaidat, vágyaidat! Az egyik legjobb ellenszere a rosszkedvnek, ugyanis a gondolataidat a lehető legjobb irányba tereled ezzel! Rövidesen azon kapod Magad, hogy annyira beleélted Magad, hogy nem is emlékszel a rosszkedvedre! Éppen ez a cél!

Tipp 14: Tudtad, hogy óriási jelentősége van a színeknek? Minden szín más-más energiaközpontra hat erősebben! A sárga és a narancs az Életerő színe, és az emésztést segíti! A zöld érzelmeinkre, szívünkre hat, szeretetet, összhangot, békét sugall! A kék a levegő, a csend, és az elmélyülés színe, míg a fehér a spiritualitásé! A vörös az agressziót, és a felfokozott nemiséget szimbolizálja. A vad színek vad érzelmeket váltanak ki! A tompább tónusok megnyugtatóan hatnak! Élj tudatosan a színekkel!

Tipp 15: Ha alkotó típus vagy, akkor alkoss! Kezdj el egy új szobrot, egy új festményt, egy rézkarcot, vagy kerámiázz! Ha a gobleint szereted, gobleinezz! Ha írói vénád van, ragadd meg a pennád!

Tipp 16: Mindig figyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű legyen táplálékod és alvásod! Ezek primér szükségleteink, azaz a legfontosabbak! Ha rendszeresen jól és eleget alszol, és ugyanígy táplálkozol, sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy negatív leszel! Viszont álmosan, fáradtan, éhesen nyűgösek vagyunk, és „ tiszta hülye mindenki”!

Énekelj, táncolj, bulizz, szeress, sportolj- tégy ami Neked a leginkább kedvedre van,
csak egyet kerülj el: ne itasd otthon az egereket!

16+1 TIPPEK TIPPJE: Írd meg a listát Most! Legyen kész arra az esetre, amikor jön a fekete felhő legközelebb! Akkor már csak előrántod a zsebedből, hogy azonnal kiválaszthasd a leginkább megvalósítható Világvége elleni tippet!

Ha van újabb ötleted, hozzászólásod, véleményed- oszd meg velünk! Számunkra nagyon fontos!
Segítsük egymást példás ötleteinkkel!
A legérdekesebb, leghasznosabb tanácsok beküldői között Valósítsd Meg CD-ket, és egyéb értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Köszönjük előre is, kíváncsian várjuk a sikereiteket:

A Valósítsd Meg Csapata